Συνεργασίες

Συνεργασίες

Τμήμα Συμπεριφοριστικής Ψυχολογίας του University of Southampton

Η κα Αθανασίου επιτέλεσε Υπέυθυνη της ερευνητικής ομάδας του Dr. Steven Glautier, στη διεξαγωγή έρευνας επάνω  στην εκμάθηση και την προσοχή.

Συντόνισε και εκπαίδευσε τα μέλη της ερευνητικής ομάδας για τη σωστή διεξαγωγή ψυχομετρικών τεστ και πειραμάτων και υπέβαλε ποσοτικά τεστ. Ήταν υπεύθυνη για να την καταγραφή αποτελεσμάτων της έρευνας και ο συνθέτης επίσημων επιστολών προς άλλους ερευνητές και κέντρα ψυχολογικής έρευνας.

Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού

Ο Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού ιδρύθηκε το 2001 και έχει ως σκοπό την διάσωση, διάδοση και προβολή του πλούσιου ιστορικού και λαογραφικού υλικού της περιοχής του Ωρωπού. Επιπλέον, ο σύλλογος αποτελεί ‘όαση’ δραστηριοτήτων, καθώς λειτουργεί επιμελώς τμήματα εκμάθησης χορού, ζωγραφικής, φωτογραφίας, σκάκι, τραγουδιού, θεάτρου κ.α για μικρούς και μεγάλους. Οι ενέργειες του συλλόγου δίνουν έμφαση στα παιδιά και τη δημιουργία, αλλά και στη διατήρηση των πολιτιστικών αξιών του παρελθόντος. Η κα Αθανασίου βρίσκεται στο πλάι του συλλόγου σε αυτή του την προσπάθεια, προσφέροντας τις υπηρεσίες της ως ψυχολόγος και πραγματοποιώντας διαλέξεις με επίκαιρα θέματα.

Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης SUSU - UK

Υπηρέτησα ως σύμβουλος επάνω σε θέματα όπως νοσταλγία, κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, κρίσεις άγχους / πανικού κ.α. Ολοκλήρωση πρακτικής επιπέδου Masters και συνεργασία με θεραπευτές συνθετικών προσεγγίσεων. Έλαβα εντατική εκπαίδευση επάνω στη συμβουλευτική, ώστε να λάβω τη βεβαίωση και τον τίτλο της συμβούλου. Εργάσθηκα εθελοντικά με φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Αισθητικής (Δ.Ε.Κ.Α) & Τιμοθέα Πατζίκα

Το Δικτύου Εθελοντών Κοινωνικής Αισθητικής (Δ.Ε.Κ.Α), είναι μια ομάδα αισθητικών με δράση 33 ετών, με σκοπό την ψυχική βελτίωση, μέσα από την περιποίηση ομορφιάς και του μασάζ σε άτομα που ζουν σε Ιδρύματα, Ψυχιατρεία, Γηροκομεία, Άσυλα κ.τ.λ. Η δράση και το έργο των εθελοντών του Δ.Ε.Κ.Α έχει πάρει μέρος σε εγκαταστάσεις όπως το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, το Ναΐρόμπι (Κένυα), τη Στέγη Γερόντων Αγ. Γεωργίου Κυψέλης, το Γηροκομείο Αθηνών και το Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου ¨Η Σωτηρία¨. Η κα Αθανασίου πήρε μέρος στην παρουσίαση της δράσης και του έργου του Δ.Ε.Κ.Α και μίλησε για το ρόλο που παίζει το άγγιγμα και η συνολική σωματική επαφή στα πλαίσια της αισθητικής, στην ψυχοσύνθεση του ατόμου και ως αποκαταστασιακό μέσο σε ιδρυματοποιημένους θεραπευόμενους. Επίσης εξήγησε, πως το άγγιγμα μπορεί να εξυπηρετήσει έντονα ως θεραπευτικό μέσο σε κοινωνικές και συναισθηματικές διαταραχές, τόσο σε ευπαθείς ομάδες, όσο και στους καθημερινούς ανθρώπους.

Δημήτρης Μακρυγιάννης - Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μακρυγιάννης είναι συγγραφέας και πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Την παρουσίαση του βιβλίου του ¨Βήματα στο κενό¨ τίμησε με τη συμμετοχή της η ψυχολόγος Μαρτίνα Αθανασίου MSc, παρουσιάζοντας το ψυχογράφημα που ανέλυε τη χαρακτηροδομή του πρωταγωνιστή του βιβλίου, του οποίου η ιστορία στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα. Η κα Αθανασίου, μίλησε για τις απαρχές της ψύχωσης και το ρόλο των συναισθηματικών μεταπτώσεων στην ψυχική μας υγεία και αναφέρθηκε στα κοινωνικά "πρέπει" και το πώς μπορούν να μας οδηγήσουν στην τρέλα μέσα από τον εσωτερικό διχασμό που καλλιεργούν. Τέλος, μίλησε για τη σεξουαλικότητα του ατόμου και τις συνέπειες της κατακράτησης ή υπέρ εκτόνωσης της.

Εναλλακτική Δράση

Η “Εναλλακτική Δράση – Γίνε Εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο” είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που σκοπό έχει την παρουσίαση μεθόδων αυτοβελτίωσης και αυτοβοήθειας, τη διάδοση και την προώθηση της τέχνης, του πολιτισμού, των φυσικών και εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας, της πνευματικότητας και της αυτογνωσίας. Σκοπός του enallaktikidrasi.com είναι να αποτελεί μια μεγάλη βιβλιοθήκη γνώσης, καθώς και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, βοήθειας, ενδυνάμωσης και ενθάρρυνσης κάθε ανθρώπου.

E-Psychology

Το e-psychology.gr αποτελεί ένα δημιούργημα ειδικών ψυχικής υγείας. Αποτελεί μια πύλη για την ψυχολογία που ξεκίνησε τη λειτουργία της στα τέλη του 2003. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες και πιο ολοκληρωμένες σχετικές προσπάθειες αυτή τη στιγμή στο ελληνικό διαδίκτυο και για το λόγο αυτό, τυγχάνει ήδη σημαντικής αναγνώρισης. 

 

Έχουν γράψει για εμένα και τα άρθρα μου:

Εφημερίδα "Κόμπρα"

Εφημερίδα "Ομηρική Γραία"