Βιογραφικό

Βιογραφικό

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Αγγλία όπου και πήρα το πτυχίο μου στην ψυχολογία και αμέσως μετά το μεταπτυχιακό μου από το University of Southampton. Στο πτυχίο μου, ασχολήθηκα με τις σχέσεις ανάμεσα στα ζευγάρια και την επιρροή της οικογένειας στην ποιότητα της σχέσης των νεαρών ζευγαριών. Ακόμη, ερεύνησα το ρόλο του γονεϊκού διαζυγίου στις αργότερα ερωτικές σχέσεις των παιδιών και την επιρροή της γονεϊκής σχέσης στο παιδί αργότερα με το σύντροφό του. Στο μεταπτυχιακό μου ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τη σεξουαλική υγεία των δύο φύλων και την επιρροή της επικοινωνίας στο ζευγάρι στην ποιότητα της σεξουαλικής του επαφής. Από τις έρευνες μου διαπίστωσα, πως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας σε μια σχέση είναι η σωστή επικοινωνία, όπου και έγινε το βασικό συστατικό της δουλειάς μου αργότερα – η εκπαίδευση επάνω στη σωστή επικοινωνία.

Παράλληλα με τις σπουδές μου, εκπαιδεύτηκα από τη θεραπεύτρια Joanne Elsworth στη συμβουλευτική υποστήριξη επάνω σε θέματα όπως κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, κρίσεις άγχους/πανικού κ.α. Εργάσθηκα εθελοντικά καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου ως υποστηρίκτρια φοιτητών. Επίσης παρακολούθησα σεμινάρια επάνω στις διατροφικές διαταραχές και τη διαμόρφωση συνηθειών, και έδωσα διαλέξεις με θέμα την κατάθλιψη και το άγχος.

Σήμερα, ολοκληρώνω το δεύτερο μεταπτυχιακό μου επάνω στη σωματική ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.), από το οποίο και εκπαιδεύομαι ώστε να λάβω τον τίτλο και την ειδικότητα της σωματικής ψυχοθεραπεύτριας.

Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων επάνω στις σύγχρονες παρεμβάσεις στα είδη ψυχοπαθολογίας καλύπτοντας τις εξής ενότητες: διπολικές και σχετιζόμενες διαταραχές, διαταραχές κατάθλιψης, διατροφικές διαταραχές (βουλιμία, επεισοδιακή υπερφαγία, νευρική ανορεξία), μετατραυματικό στρες και αγχώδεις διαταραχές, εθισμός στον κόσμο του διαδικτύου, διαταραχές προσωπικότητας, νευροεκφυλιστικές διαταραχές και ψυχώσεις και τέλος, σεξουαλικές διαταραχές. Επίσης παρακολούθησα σεμινάρια με θέμα τη διαχείριση επιθετικής συμπεριφοράς, ψέματος και άγχους στο παιδί.

Παράλληλα, παρακολουθώ ετησίως μαραθώνιους σωματικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, που πραγματοποιούνται από διεθνείς εκπαιδευτές-ψυχοθεραπευτές. Μέχρι τώρα έχω συμμετάσχει σε μαραθώνιους νευροφυτοθεραπείας, κινησιολογικών μοτίβων του χαρακτήρα, ψυχοκινητικής φυσικοθεραπείας και βιοενεργειακής ανάλυσης.

Παρακολουθούσα, και εξακολουθώ, τις επιστημονικές εξελίξεις σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σε θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αρθρογραφώ συστηματικά και αρκετά κείμενά μου έχουν φιλοξενηθεί σε στήλες υγείας εφημερίδων και διαδικτυακών τόπων. Τέλος, είμαι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS), της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικών Ψυχοθεραπευτών (ΠΕΣΩΨ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σωματικών Ψυχοθεραπευτών (EABP).

Επαγγελματικό Ιστορικό

Ιδιωτικό γραφείο ως Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Παροχές υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας στο γραφείο και διαδικτυακά μέσω Skype.

Ατομική Ψυχοθεραπεία | Θεραπεία Ζεύγους

Ομάδες Σχολής Γονέων

Ομάδες | Σεμινάρια Σχέσεων - Αυτογνωσίας

Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Ίδρυση και εκτέλεση του προγράμματος ΔΟΑΨΥ στο Νομό Αττικής και Ευβοίας

Πρόγραμμα Διασφάλισης Ομαλής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας των παιδιών. Το πρόγραμμα αυτό, με την πρωτοποριακή του μεθοδολογία, θα επιφέρει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα ως προς την ανάπτυξη του δυναμικού των παιδιών, μέσα σε ένα περιβάλλον παιγνιώδες, χαρούμενο και συναισθηματικά ασφαλές. Στις ομάδες αυτές, θα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά κάθε ηλικίας, απολαμβάνοντας δραστηριότητες επιλεγμένες από ψυχολόγους, που θα στοχεύουν στην άριστη ανάπτυξή της προσωπικότητάς τους και της ψυχικής τους υγείας. Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Μεταφράστρια και μέλος των παρακάτω συνέδριων Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας

Προσπαθώ να παρακολουθώ τις επιστημονικές εξελίξεις σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σε θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως εκ τούτου, πέρα από μέλος, έχω υπηρετήσει (και συνεχίζω να υπηρετώ, σε κάθε ευκαιρία) ως μεταφράστρια δίπλα σε πολύ γνωστούς και σπουδαίους θεραπευτές - trainers της Ευρώπης.

 • Μαραθώνιος Νευροφυτοθεραπείας
  με τον Bjorn Odegaard, ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή, Norwegian Institute for Vegetotherapy
 • Μαραθώνιος: «Oι πέντε κινήσεις: Κινησιολογικά μοτίβα και Χαρακτήρας»
  με την Virginia Zaharieva από το Bulgarian Institute of Body Psychotherapy
 • Μαραθώνιος: «Ψυχοκινητική Φυσικοθεραπεία Braatøy & Bülow-Hansen’s»
  με την Berit Heir Bunkan, PhD, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, psychomotor physiotherapy
 • Μαραθώνιος Βιοενεργειακής Ανάλυσης                                                                                                                                                                                   με την Maria Luisa Aversa, ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια

Εθελοντική Δράση ως θεραπεύτρια

Προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως ψυχολόγος εθελοντικά κάθε εβδομάδα, σε τοπικούς συλλόγους, πραγματοποιώντας δωρεάν συνεδρίες και οργανώνοντας ομιλίες και διαλέξεις με επίκαιρα θέματα. Για να ενημερωθείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ.

Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης SUSU 

Σύμβουλος επάνω σε θέματα όπως κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, κρίσεις άγχους και πανικού, ενδοοικογενειακή βία και bullying. Ολοκλήρωση πρακτικής επιπέδου Masters και συνεργασία με θεραπευτές συνθετικών προσεγγίσεων.

Τμήμα Συμπεριφοριστικής Ψυχολογίας του University of Southampton

Πρακτική επάνω στην ψυχολογική έρευνα επιπέδου Masters. Υπεύθυνη συντονίστρια της ερευνητικής ομάδας του Dr. Steven Glautier στη διεξαγωγή έρευνας επάνω στην εκμάθηση και την προσοχή στον άνθρωπο, μέσα από τεστ και ποσοτική ανάλυση.

 

Ομιλίες & Διαλέξεις 

 

 • Ομιλία επάνω στην κατάθλιψη και το άγχος στο University of Southampton
 • Ομιλία επάνω στις διατροφικές διαταραχές και τη χρήση ουσιών στο Southampton Solent University
 • Διάλεξη με θέμα "Χτίζοντας σχέση και επικοινωνία με τα παιδιά μας" στο Δήμο Ωρωπού
 • Ομιλία με θέμα "Blue Whale και Social Media: Πώς θα προστατέψουμε τα παιδιά μας" στο Δήμο Ωρωπού
 • Ομιλία για το Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Αισθητικής (Δ.Ε.Κ.Α)
 • Ομιλία με θέμα "Το ψυχογράφημα ενός ψυχωτικού"

Προσωπική Ζωή

Βρίσκομαι σε προσωπική εντατική ψυχοθεραπεία εδώ και 8 συναπτά έτη, ενώ είχα επαφή με το αντικείμενο από νεαρή ηλικία όντας κόρη ψυχολόγου. Πέρα από τις ατομικές μου συνεδρίες, παίρνω μέρος σε θεραπευτικές ομάδες ψυχοθεραπευτών, ώστε να διευρύνω περεταίρω τους ορίζοντες μου και να εισχωρήσω βαθύτερα στον εαυτό μου. Είναι προσωπικό μου πιστεύω, πως ο ολοκληρωμένος θεραπευτής φροντίζει να βρίσκεται μόνιμα σε δική του θεραπεία και να είναι μαθητής της ζωής, έτσι ώστε να μπορεί να ακολουθεί το θεραπευόμενό του σε κάθε του βήμα, με πραγματική αυτοπεποίθηση και εμπειρία.